gossos-protectora-figueresCada dia hi ha més gossos i gats abandonats que o bé acaben atropellats a les carreteres, o bé tancats a les protectores i l’adopció és l’única manera de donar-los l’oportunitat de trobar una nova família. És la millor opció que heu de considerar abans de comprar-ne un.

Consultar adopcions

L’adopció és un acte de responsabilitat que durarà tota la vida de l’animal (vida mitjana de 12 a 14 anys), i que suposa cuidar-lo, estimar-lo i, sobretot, el compromís de no tornar-lo a abandonar. Si voleu compartir la vostra vida amb un gos o un gat, l’adopció és la millor opció, però és molt important tenir en compte que aquesta decisió cal prendre-la si s’han valorat tots els avantatges i inconvenients, ja que el nou membre que s’incorporarà a la família necessitarà atenció, comprensió i la dedicació necessària per al seu benestar, tant físic com psicològic. L’acció comporta noves responsabilitats i, per tant, és una decisió en la qual han d’estar involucrats tots els membres de la família.

Per tant, abans de prendre la decisió, s’ha de ser conscient de quin tipus d’animal s’adopta i com s’adaptarà al nou entorn familiar. Sobre aquesta qüestió, us aconsellarem sobre quin animal és el més adequat per al vostre estil i ritme de vida, ja que és un error deixar-se guiar només per l’aparença física o pel desig. Si no teniu clar quin animal escollir us guiarem i valorarem quins s’adaptaran més a vosaltres segons la vostra situació. En tot cas la decisió final serà vostra.

gossos-protectoraHi ha sis preguntes importants que s’han de plantejar i contestar abans de prendre aquesta decisió:

  1. Quant de temps li podré dedicar? Els gossos i gats són animals sociables i necessiten la nostra companyia i dedicació.

  2. Quant i Quin tipus d’espai li puc proporcionar? És important considerar quin espai requereix l’animal que es va adoptar i si li podrem donar.

  1. Quant exercici podré realitzar amb ell/a? S’ha de tenir en compte que no sempre els gossos petits són menys actius ni els grans més actius. És bàsic saber triar bé.

  1. Sóc capaç de cuidar-lo? L’educació és bàsica per a no causar molèsties a la resta de persones i animals. Si els gossos no reben una correcta educació, de vegades alguns propietaris es poden arribar a plantejar l’eutanàsia. No s’ha d’arribar mai a aquest extrem. És important saber que la majoria d’eutanàsies són degudes a problemes de comportament.

  1. Quina quantitat de diners puc gastar per ell/a? Cal tenir en compte les despeses que requereix tenir un animal en les correctes condicions. Alimentació, serveis veterinaris i de perruqueria, censar-lo i identificar-lo, comprar-li joguines, eines per a la higiene i el passeig, i reposar tot el que pugui fer malbé, si és el cas.

  1. On el deixaré si surto de vacances? És important saber que el teu animal no sempre podrà viatjar amb tu. S’ha de pensar que, que els futurs viatges hauran d’adaptar-se a les seves necessitats, i segurament en algun moment es necessitarà una altra llar on deixar-lo, o si s’està disposat/a, pagar-li una residència.

Si vols adoptar un animal, pots consultar a la nostra web els animals disponibles per ser adoptats. Si vols informació addicional truca’ns o envia’ns un correu electrònic.

Consultar adopcions