Com cada any per aquestes dates, són dies en els quals ens fem regals, per nadal o pel dia de Reis. De vegades no sabem que regalar, i pensem que el millor és un animal de companyia.

Hem de tenir clar, tot el que comporta realitzar aquesta acció.

En primer lloc, hem de valorar si ens podrem fer càrrec d’aquest animal, si serem capaços de realitzar canvis en les nostres rutines, com afrontar les seves despeses econòmiques. En el cas de tenir un gos a casa, comporta treure’l a passeig diversos cops al dia, en total 1,5 hores com a mínim. Alimentar-lo correctament, desparasitar-lo, posar el microxip, esterilitzar-lo i un llarg etc.

En segon lloc en funció del lloc on vivim, hem de pensar que és el que convindria més, és a dir, si vivim en un pis petit, és més recomanable un gos de mida petita i tranquil o bé un gat.

En tercer lloc, hem d’evitar comprar animals, hi ha molts animals en adopció que esperen una nova llar. Hem de tenir en compte que els mesos amb més abandonaments després de l’estiu (per les vacances), són els mesos de gener i febrer (quan veiem que no ha sigut un regal encertat).

Quan comprem un animal, no som conscients de tot el maltractament que hi ha darrere en alguns dels casos, a part que gran part els venen amb problemes de salut.

Així que pensem-nos bé les coses, i si tenim clar que volem tenir un animal, hi ha moltes associacions on podem trobar adopcions, tant cadells com adults, i de raça o sense raça.

Podeu donar un cop d’ull de tant en tant a la nostra pàgina web www.vet-ter.com/seccio/blog/adopcions/, on podreu trobar diferents animals per adoptar. I també a la pàgina de l’associació d’ADRO Associació De Rescat D’animals d’Osona, 666.388.039, que per desgràcia constant-ment tenen diferents casos d’adopció.

Fem bé en regalar animals?
Etiquetat a: