Queden pocs dies abans de les festes de Nadal, per tant hem de tenir en compte alguns consells. Si convivim amb gossos i gats, són dies que poden ser perjudicials per a ells. Cal vigilar en diverses situacions, i des de VET-TER, us volem donar diversos consells per a tenir unes festes agradables per a tothom.

L’augment de visites a casa i el canvi d’horaris, pot arribar a estressar molt als nostres animals. És molt important intentar mantenir les seves rutines de passejos i menjars, en tot el que puguem. A casa quan hi hagi més gent del que és habitual, també hem de donar un espai, on el nostre gos i gat es pugui amagar si ho necessita i pugui passar una estona relaxada.

Per aquells animals que pateixin pors o fòbies als sons estridents (petards, crits de gent, nens petits…), és important no reforçar aquesta actitud de por, i actuar amb normalitat, sense estar molt a sobre ni per cap concepte renyar-los. Cal fer una zona segura, on estiguin tranquils i allunyats de tothom.

Vigilar molt no donar menjar casolà, ja que hi ha molts aliments que són tòxics per ells i poden provocar problemes greus. Entre els aliments trobem, el raïm, els dolços com els torrons i la xocolata, el marisc, els fruits secs, la sal, el xai (pel seu contingut alt en greix), la sal, els ossos, les begudes excitants (cafè, té, alcohol)… La llista és llarga i per tant, el millor és que continuïn menjant el seu menjar de manera exclusiva. Si volem donar-li un capritx, existeixen moltes alternatives aptes per ells, pregunteu-nos.

Els llums, les guarnicions de l’arbre, mitjons, plantes tòxiques (flor de pasqua, lliris…), poden ser menjades pels nostres gossos o gats. Són situacions que hem d’evitar, ja que poden acabar en una urgència veterinària greu.

Per tant, si continuem les nostres rutines i evitem els excessos, farem que aquests dies siguin unes festes agradables per a tothom. Depèn de com sigui el nostre gos o gat, haurem de vigilar més un punt que un altre, no dubteu en demanar consell als professionals del sector.

Bones festes a tothom!

 

Consells per les festes nadalenques.
Etiquetat a: