ensinistramentL’etologia és la ciència que estudia el comportament animal i el seu objectiu és diagnosticar, tractar i prevenir problemes de comportament o conducta que no permetin una bona convivència entre el propietari i l’animal. La majoria d’aquests problemes es basen en la falta de coneixement dels senyals de comunicació i comportament del gos i del gat.

Alguns dels problemes etològics tenen un problema metabòlic subjacent, per tant sempre ha d’haver-hi l’avaluació i revisió veterinària per a descartar problemes fisiològics com a causa del problema de comportament.

Un dels punts més importants en l’etologia és la prevenció. Per tant la nostra recomanació és l’assessorament preventiu (abans de l’arribada a casa del cadell o adult) per aconseguir un comportament equilibrat en el nostre gos i una correcta convivència. Una adequada socialització i educació evitarà problemes d’agressivitat, fòbies, ansietat i estrès en el nostre gos.

Alguns signes de problemes de comportament en el gos inclouen:

  • Estira massa quan van de passeig

  • Realitza destrosses a casa, borda quan es queda sol.

  • Realitza les necessitats dins de casa.

  • Presenta por a sorolls, persones o altres gossos.

  • Presenta signes d’agressivitat o desobediència.

La nostra educació és en positiu, tant per l’obediència bàsica com per a solucionar els problemes de conducta.

És molt important per a nosaltres fomentar el respecte i la màxima i correcta comunicació entre el gos i el propietari. Aconseguir la motivació bidireccional i arribar a gaudir de la metodologia utilitzant-la com a una eina positiva per a evitar i corregir els comportaments no desitjats i estimular l’aprenentatge.

 

Etologia