Hèrnia Discal Bau.

En Bau és un gos llaurador de 9 anys que des de fa uns mesos presenta dificultat en aixecar-se, i sobretot a l’hora de pujar escales i llocs alts.

També des de fa temps al Bau li costa aixecar la cua de forma normal, la mou amb normalitat però no és capaç d’alçar-la com la resta dels gossets.

Bau                                                        

Després de fer un examen físic general, sense anormalitats, se li realitza una exploració ortopèdica i neurològica, per descartar processos ortopèdics com artrosis de maluc, secundària a una displàsia juvenil, que pogués causar signes similars als que presenta.

RM Bau

La palpació de la columna lumbar caudal el Bau mostra molt de dolor i claudicació del terç posterior.
Després de fer les radiografies pertinents i identificant la zona de la lesió decidim fer una ressonància magnètica de la regió (L4S2) que engloba la regió lumbar caudal i sacre del Bau.

La Ressonància Magnètica mostra una compressió de la cauda equina, per una protrusió discal, que és el final de la medul·la espinal, on s’originen els nervis que intervenen en les extremitats posteriors d’en Bau, la cua, nervis implicats en la micció i altres funcions.

Aquest fet justifica la seva atàxia del terç posterior i la resta de signes clínics que presenta.

                                 

Així doncs en Bau necessita una cirurgia complicada per descomprimir aquestes arrels nervioses, que consisteix a realitzar una laminectomia dorsal entre L7 i S1 , que és on hi ha la compressió, a més d’una foraminotomia del costat dret, que serveix per descomprimir el nervi ciàtic en el seu trajecte horitzontal dins del canal medul·lar, ja que és d’aquest costat on en Bau presentava més molèsties.

 

Després de gairebé 5 hores de cirurgia, on no han sorgit complicacions, i 48 hores d’hospitalització, en Bau ja es pot posar dempeus amb tota normalitat, conservant els reflexos espinals normals.

Al cap de 15 dies de repòs en Bau ja pot tornar a pujar al sofà amb tota normalitat i a poc a poc a fer una vida normal amb els seus companys de 4 potes amb qui tant li agrada jugar.

Hèrnia Discal
Etiquetat a: