IGUANES: “un dinosaure herbívor”

A la clínica d’animals exòtics, les patologies relacionades amb una mala alimentació ocupen un lloc molt important. Mentre que la tinença de gossos i gats és molt popular i de manera general hi ha més coneixença de les seves necessitats, els “animals exòtics” engloben un gran ventall d’espècies animals diferents, les quals tenen unes necessitats específiques i normalment requereixen que els propietaris facin una recerca prèvia a la seva tinença per assegurar-se que portaran una vida sana i feliç.

En el cas de les iguanes verdes, sovint per la seva aparença de “dinosaure”, hi ha el fals mite de què han de menjar proteïna animal per a tenir una bona condició física. La iguana verda (Iguana iguana) és herbívora, per la qual cosa la seva alimentació estarà basada en aliments d’origen vegetal. No hem d’incorporar a la seva dieta ni carns, ni ous, ni aliments processats tals com pinso de gat o gos, ja que això comportaria un greu problema de salut, especialment pel sistema urinari de l’animal.

Per mantenir la nostra iguana sana i forta oferirem una dieta rica en aliments frescs i variats al llarg de la setmana. Aquesta dieta ha de consistir de manera general en vegetals de fulla verda (75% de la ració total), altres verdures i hortalisses (20%) i fruita (<5% i de manera molt esporàdica, com a premi, per exemple). També se’ls hi pot oferir alfals i pèl·lets (pinso) específic d’iguana, però sempre com a complement de l’aliment fresc.

A més a més, tot i que oferim una dieta molt variada i evitem els aliments que continguin una gran quantitat de proteïna o un rati negatiu de calci: fòsfor, és recomanable afegir a la dieta de la nostra iguana un suplement multivitamínic i calci. Existeixen moltes marques diferents adients per rèptils, però la majoria venen en format de pols, el qual s’ha d’espolvorejar a sobre de l’aliment fresc.

Si vols saber-ne una mica més sobre quins són els aliments més adients per la teva mascota i com proporcionar-li una esperança de vida més llarga i saludable, no dubtis en passar-te per Vet-ter on t’assessorarem de bon gust.

Iguanes: “un Dinosaure Herbívor”
Etiquetat a: