En arribar aquestes dates, han baixat les temperatures de manera molt brusca. Com també en les persones, aquesta situació pot provocar en els nostres animals malalties respiratòries i empitjorar problemes articulars, entre d’altres, processos que poden provocar molt mal estar i dolor crònic.

El primer que cal saber és que la percepció del fred dels gossos i gats està associada a diferents factors, on s’inclouen:

• La temperatura ambiental real i relativa (segons el % d’humitat).
• El pelatge (tipus i quantitat de pèl).
• L’edat i estat de salut de l’animal.
• La quantitat de greix (segons la raça i el seu estat nutricional).
• El costum a determinades temperatures.

Un altre dels factors importants és que gats i gossos no tenen la capacitat de suar a nivell cutani, només poden dissipar calor panteixant i a través dels coixinets plantars. 
Això els fa especialment susceptibles a les altes temperatures (cops de calor a l’estiu) però també més resistents al fred. Per tant, en funció de la capacitat de cada animal de conservar la calor corporal caldrà abrigar-lo o no. En cas de dubte, pregunteu al vostre centre veterinari o perruquer de confiança.

Cal recordar, però, que en qualsevol cas, si se’ls abriga, s’hauran d’anar acostumant a poc a poc en portar roba posada. Per tant, és important fer-ho sempre d’una manera gradual per habituar-los.

El punt clau és que el pèl i la pell dels nostres gats i gossos estigui sa i en perfecte estat. L’èxit recau en una bona nutrició, un raspallat regular i, en el cas dels gossos, tenir una rutina de cures de perruqueria. Per tant, seguir els consells d’un perruquer/a especialitzat i el veterinari/a ajudarà a mantenir la pell i el pèl dels nostres animals en les condicions ideals i necessàries.

A gaudir del fred!

 
 
 
Ja ha arribat el fred… compte amb els nostres gossos i gats.