odontologiaL’odontologia veterinària estudia la cavitat oral, la dentició i les estructures annexes. L’objectiu principal és el manteniment de la salut bucal, el diagnòstic i el tractament de les malalties, la substitució i restauració de peces perdudes o trencades, la reparació de defectes dentals i sobretot, la prevenció de futures malalties relacionades amb la boca de l’animal.

Les patologies més habituals que tracta l’especialitat inclouen:

  • Malaltia periodontal o periodontitis: Malaltia molt comuna, progressiva i crònica que afecta gossos i gats. Es tracta d’una malaltia infecciosa de tipus bacterià que en casos greus pot acabar amb la pèrdua de les dents.

La higiene i salut dental és un dels punts a revisar dins de la visita general i forma part del manteniment d’una salut correcte dels nostres gossos i gats.

La placa bacteriana és un focus d’infecció que a més de provocar gingivitis, problemes dentals i mal alè, pot acabar provocant calcificació i aparició de la tosca, la qual pot donar greus infeccions a nivell del torrent sanguini, afectant altres òrgans vitals, com són el cor i els ronyons. Si es troba en una fase molt avançada, caldrà realitzar una higiene dental per a solucionar-ho, però cal tenir en compte que si ajudem a la prevenció, podrem espaiar les neteges.

A vet-ter disposem d’un netejador i polidor dental especial i qualificat per al manteniment de la salut dental del gos i del gat.

  • Fractures dentals

  • Tumors orals: On s’inclouen benignes i malignes, la seva detecció precoç és fonamental per a poder tractar-les quirúrgicament.

Odontologia i higiene dental