Podem banyar al nostre gos o gat amb gel de bany o xampú de persona?

Moltes vegades, a l’hora de banyar al vostre pelut, us heu preguntat si podríeu rentar-lo utilitzant el mateix gel de bany o xampú que fem servir a casa nostra.

Tots els animals tenen un pH (Potencial Hidrogen) superior al nostre. Els gossos estan entre els mamífers amb més pH elevat, amb una mitjana de 7,4, mentre que els humans tenim una mitjana de 5,5, i els gats de 6,4.

No s’ha d’oblidar mai, que l’aigua de l’aixeta és molt alcalina, normalment té un punt entremig de pH de 7,7. És tan alcalina l’aigua de l’aixeta, que inclús els electrodomèstics com les rentadores i els rentavaixelles, poden resultar espatllades per culpa de la calç d’aigua.

Ara bé, per contrarestar l’acció dels agents alcalins com l’aigua, hem de baixar el pH del xampú per un resultat satisfactori. Ha de ser menor de 7, d’aquesta forma es compensa amb l’alcalinitat de l’aigua. Si escollíssim un xampú amb pH 7 o més, el resultat seria massa alcalí, i per tant perjudicial per al nostre animal.

Es recomana fer servir un producte especial per gos o gat amb un pH 5,5 pel xampú i un pH 4 pel condicionador o mascareta.

A més del pH correcte, aquest tipus de sabó específic per gossos o gats, cuida i tracta satisfactòriament el pelatge de les nostres mascotes. Per aquest motiu, si fem servir un xampú per a humans en lloc de per a gossos o gats, correm el risc d’alterar-li la pell i el mantell. Inclús, l’ús d’un xampú per a persones de gamma baixa, pot provocar-li irritacions o picors al nostre pelut; encara que això també pot succeir si fem servir un sabó per gossos o gats de mala qualitat.

Per això, el millor que es pot fer en benefici del nostre animal de la millor companyia, és banyar-lo amb un xampú especial per a ells, de bona qualitat. Només així, podrem garantir la neteja i la cura dels nostres estimats peluts.

A VET-TER, trobareu una gamma de xampús i condicionadors favorables i beneficiosos tant per a gos com per a gat.

 

NINA
El pH en el bany
Etiquetat a: